Historien bakom ljungbergs

Vår far, farfar och farfarsfar, Enoch Ljungberg, beslöt sig efter utbildningen hos firma J.D. Stenquist i Kvidinge, för att starta eget i Klippan. Den 15 november 1909 kunde han meddela allmänheten att "Klippans Nya Accidenstryckeri" stod till tjänst vid behov av trycksaker. Det blev nu en arbetsam tid för honom att skaffa kunder. På kvällarna cyklade han runt i kringliggande orter och försökte skaffa nya arbeten. Lyckligtvis blev det en positiv utveckling. Det dröjde inte länge förrän det visade sig att han behövde en "snällpress" för att klara större format.

 

Att äga och driva ett företag som har funnits i mer än 100 år och ändå känna att vi hela tiden är med om utveckling är oerhört roligt. Detta beror givetvis på faktorer som duktig personal, organisation och vision. 

I dag kan vi stolt presentera en modern maskinpark både när det gäller offsettryck, digitaltryck och efterbehandling. 


På Ljungbergs vet vi att personliga relationer är viktiga för långvariga och framgångsrika samarbeten. Vi vill kunna växa tillsammans med våra kunder och partners, och jobbar för att vara det personliga tryckeriet där du som kund kan känna dig trygg och får det lilla extra. 

Gunnar Ljungberg, Bengt Ljungberg (vice VD) och Sofia Ljungberg Igbe (VD)
Gunnar Ljungberg, Bengt Ljungberg (vice VD) och Sofia Ljungberg Igbe (VD).

Hos ljungbergs

Hos Ljungbergs är en tidning full av inspirerande kundcase vi haft nöjet att vara del av. Här kan du läsa om hur vi jobbar med tryck och lagerhållning för STR och hur Operans trycksak stärkte deras varumärke. Dessutom kan du läsa om kvalitets­kraven på Det Kungliga Året, det hyperlokala, prisvinnande magasinet ­Kullaliv och mycket mer. Vill du ha ett fysiskt exemplar? Fyll i formuläret nedan.