Lämna material via mail

Det går bra att maila materialet (så länge det väger mindre än 20 MB) till prepress@ljungbergs.se.

Att ladda upp via "molntjänster" som t.ex. WeTransfer, Sprend eller liknande går också bra.

OBS! Viktigt att materialet döps eller beskrivs med offert- eller ordernummer så att jobbet kan startas.

Lämna material via vår ftp

Materialet kan lämnas via vår FTP xftp.ljungbergs.se. Användarnamn och lösenord för FTPn erhålls av din säljare eller av prepress

OBS! Ladda inte upp några adressfiler här. FTP för adressfiler finns här.

Lämna material via vår filuppladdare

När filer sänds med filuppladdaren är materialet som skickas till oss, spårbart redan då det lämnar er dator. Prepress vet exakt vilken order och kund materialet tillhör, samtidigt som materialet skyddas från insyn från alla utom personal på tryckeriet. Applikationen är signerad med ett certifikat som gör att du kan vara trygg i att det program du kör är den som Ljungbergs skapat och inte är manipulerat av någon obehörig.


Uppladdningen sker i bakgrunden och verktyget kan döljas under tiden överföringen sker. Material knyts till den order som materialet avser, därmed höjs tryggheten i att materialet hamnar på rätt ställe. Man kan även få ett kvitto på vilka filer som laddats upp till Ljungbergs.


Om du har problem att öppna filuppladdaren, följ våra instruktioner här!

Filuppladdaren har blivit säkrare!

Filuppladdaren har anpassats ytterligare och all data som skickas mellan dig och Ljungbergs Tryckeri är numera krypterad. Därmed uppfyller den numera krav som ställs av den nya dataskyddsförordningen (GDPR).

Överföringen av filerna sker med SFTP-protokollet och handskakningen mellan Filuppladdaren, för att kontrollera och uppdatera orderlistan, sker över SSL-skyddade anslutningar. Sedan länge har själva Filuppladdaren kodsignerats för er säkerhet.

(2018-08-24)